Sandzak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM BOSNJAKA IZ MAKEDONIJE

You are not connected. Please login or register

Pomoc Bosni i Hercegovini - Poziv svim patriotama Bosnjacima

3 posters

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

Adnan_Politicar

"Dok BiH proslavlja svoju drzavnost,Srbija planira kako da joj tu istu oduzme"

Ne,ne govorimo o stvarnom svijetu,nego o eRepubliku. Šta je eRepublik? eRepublik je masovna multiplayer igra koja ja blago receno kopija stvarnog svijeta. U njoj se nalazi vecina zemalja u njihovim stvarnim granicama i sa dosta stvarnih problema na koje nailazimo i u stvarnom zivotu. eRepublik trenutno igra nesto vise od 250 000 ljudi diljem svijeta,a ono osnovno sto svi znamo je da sto zemlja ima vise stanovnika ima i jacu vojsku i privredu. Tu dolazimo do pravog problema kada je u pitanju nasa domovina. eBiH ima svega nesto vise od 3000 stanovnika dok eSrbija ima vise od 18 000 i time je druga najmnogoljudnija drzava,odmah iza eUSA. Ono sto je zastrasujuce je broj novinskih clanaka koji dolaze iz eSrbije,a koji pozivaju na okupaciju eBiH, na pripajanje Srpskih zemalja Srbiji i samo je pitanje trenutka kada ce se slican ili cak identican scenarij i ostvariti. Problem eBiH je taj sto unutar nje vlada separatisticka struja koja se vodi idejama velikosrpskog vodje iz stvarnog zivota,Milorada Dodika.Svi ti kvislinzi su okupljeni oko stranke DSS koja konstantno koci progres eBiH.Igra sama po sebi ne trazi dosta vremena od svojih igraca.Dovoljno je da imate internet konekciju i to je sve,a dnevno vam za igru treba 10-15 minuta.Posebne cari igre su te sto vam omogucuju stvari koje u stvarnom zivotu tesko da cete moci postici.Tako vam mehanizmi igre omogucuju da se bavite vojskom,odnosno da budete vojnik i sticuci iskustvo podizete cinove i time samim i svoju reputaciju.Takodje mozete da si otvorite firmu i da vrijednim radom napravite malo carstvo.Takodje jedna od opcija je i novinarstvo,odnosno mozete da otvorite svoje novine i da pisete clanke da ih cijeli svijet vidi. Mada najvece cari igre se nalaze u politici.Tu imate mogucnost da postanete kongresmen ili cak uz malo vise truda i predsjednik drzave. Kada pogledamo u nazad eBiH je cijelo vrijeme imala trnovit put,sve od pocetaka u dalekom Martu ove godine pa sve do sada,a bez vase pomoci to ce da se nastavi.eBiH od njenog nastanka pokusavaju da preuzmu politicki i da opljackaju drzavnu blagajnu.I danas se to isto pokusava da uradi kada kongresmeni iz DSS-a pokusavaju da drzavni novac prebace na razne racune eSrbije i na njene ratne rezerve.Na taj nacin se nastavlja politika iz stvarnog zivota u kojem se stalno opstruira razvoj drzave.Pomoc svakog clana naseg drustva je potrebna i bez vase pomoci ce Srbi postici ono sto nisu mogli od 92-95.Ako im tada nismo dali to zadovoljstvo da nas porobe i uniste,nemojmo im ni sada dati to zadovoljstvo pa makar ono bilo i u virtualnom svijetu.Napadi su odbijeni, ali neprijatelji su svakim danom sve jači te ste na zbog toga potrebni vi !!!

Također ovo vam je jedinstvena prilika da pobjegnete malo od stvarnog svijeta jer ono po čemu se eBiH bitno razlikuju od stvarne BiH jest zajedništvo koje nas krasi, pogotovo kad nastupe napadi bilo koje vrste od naših susjeda eSrba na nasu zemlju!

Ako se registrirate molim vas da mi se javite ingame preko pm,moj nick je Politicar.

Link za registraciju je : http://www.erepublik.com/en/referrer/Politicar

MC - NC

MC - NC

na zalost ne znam nista o toj igri al znas ako bude sudjeno Bosna ce se odbranit ako Bog da

https://www.youtube.com/user/pLaWooKiSaMy    www.myspace.com/mc-n

Adnan_Politicar

pa niko od nas nije znao o igri mnogo,ali smo se registrovali i zapoceli igrati da bi pomogli

a ne mozemo se odbraniti bez aktivnih clanova,zato nam trebate svi vi i svi vasi prijatelji

molim vas da se registrirate i da nam pomognete

u mom clanku gore imas link za registraciju pa se registruj i nadji me u igri,nick Politicar

pomoci cu svima u svemu sto treba,samo vi nama pomozite

registrujte se i ostanite aktivni jer bez VAS uskore nece biti ni BOSNE

Admin

Admin

Uz bosnu smo Wink

Samo nijesam procito sve moz mi rej sta se radi u ovu igru svatijo sam te da hoce srbija da unisti bosnu

Smile AL NEMORE !!!

NEMA SANSI DA NAS UNISTI SRBIJA bounce

https://sandzakmk.bosnianforum.com

Adnan_Politicar

Srbija pokusava da nas unisti na sve moguce nacine,kako politicki tako sada i vojno

napali su naseg najveceg saveznika i zastitnika od prvog dana,a to je Hrvatska,ako njih uniste sljedeci smo mi na redu

jucer smo uspjeli da objavimo clanak u Dnevnom Avazu i da pokusamo da tako pozovemo ljude da nam pomognu,cini se da je clanak imao efekta jer je u 2 dana doslo nekih 300 ljudi,al to nije ni priblizno dovoljno da nas se sacuva od srba

Sponsored content

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Similar topics

-

» Forum Trazi Pomoc